Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Ik heb nog geen theorie examen kan ik dan autorijles nemen?

Ja dat kan! Maar zorg er wel voor dat je optijd je theorie plant en haalt! Dan kan je sneller afrijden.

Machtigingsformulier bij een CBR-procedure regelen?

Het machtigingsformulier is ervoor dat de rijschool jouw examen kan inplannen. Zo hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Het formulier is te downloaden via de site van het CBR. 

Werkt de bovenstaande link niet? Klik dan hieronder.

https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/gezondheidsverklaring/machtigingsformulier-bij-een-cbr-procedure-1.htm

Hoe werkt het theorie-examen bij het CBR?

Om exact uit te leggen hoe het theorie examen werkt bij het CBR is er een mooi en overzichtelijk filmpje gemaakt. Bekijk hem hier.

 

Hoe werkt het praktijkexamen voor de auto bij het CBR?
Voor het praktijkexamen is een overzichtelijk filmpje gemaakt. Hierin wordt uitgelegd hoe het praktijkexamen gaat, zodat jij je goed kunt voorbereiden.

 

Waarop moet je letten bij het rijexamen?

TIP 1: Waarop moet je letten bij het wegrijden
Tijdens het wegrijden moet je de auto onder controle hebben. Ook moet je goed om je heen kijken, zó voorkom je dat je andere weggebruikers hindert.

TIP 2: Waarop moet je letten bij rechte en bochtige weggedeelten
Op rechte en bochtige weggedeelten zorg je voor genoeg ruimte vóór, achter en naast de auto.
Let erop dat je mogelijk gevaar op tijd ziet en hier dus goed op kunt reageren. Houd ook een juiste snelheid aan: vlot waar het kan en rustig waar dat nodig is.

TIP 3: Waarop moet je letten bij kruispunten
Als je op een kruispunt af rijdt, moet je goed vooruit kijken en je snelheid aanpassen aan de situatie. Zorg ervoor dat je de verkeersregels goed toepast en op de juiste manier om je heen kijkt. Laat andere weggebruikers op tijd weten wat je van plan bent.

TIP 4: Waarop moet je letten bij het invoegen en uitvoegen
Bij het invoegen en uitvoegen is het heel belangrijk dat je om je heen kijkt en vooruit kijkt. Je moet namelijk op het goede moment en met de juiste snelheid in- en uitvoegen. Daarbij mag je niemand hinderen.

TIP 5: Waarop moet je letten bij inhalen en van rijstrook wisselen
Bij het inhalen of wisselen van rijstrook mag je niemand hinderen. Kijk goed en op het juiste moment om je heen om de verkeersregels toe te passen. Laat op tijd aan andere weggebruikers weten wat je van plan bent.

TIP 6: Waarop moet je letten bij bijzondere weggedeelten
Er zijn verschillende bijzondere weggedeelten, zoals voetgangersoversteekplaatsen en rotondes. Hierbij let je op je kijkgedrag en snelheid. Belangrijk is ook het voorrang verlenen en vóór laten gaan.

TIP 7: Waarop moet je letten bij bijzondere manoeuvres
Er zijn drie bijzondere manoeuvres: de parkeeropdracht, de omkeeropdracht en de stopopdracht. Je doet er twee, waarbij je bij minimaal één bijzondere manoeuvre achteruit moet rijden. Soms doe je ook nog een hellingproef. Zorg ervoor dat je de bijzondere manoeuvres op een veilige en logische plaats uitvoert en dat je de auto onder controle hebt. Let ook op dat je goed kijkt en dat je rekening houdt met andere weggebruikers.

Hoe reserveer ik een theorie-examen op Mijn CBR?
Hoe werkt het praktijkexamen van de motor bij het CBR?
Hoe werkt het praktijkexamen van de bromfiets bij het CBR?
Hoe werkt het praktijkexamen van de aanhanger voor auto bij het CBR?
Heb je een vraag? Chat met mij